Pagini

luni, 10 decembrie 2012

Chec cu steluta de cacao















Ideal pentru sarbatorile ce vin!










Ingrediente pentru un chec:

  • 4 oua 
  • 250 ml de lapte 
  • 2 pahare de zahar (folosim acelasi pahar cu care am masurat 250 ml lapte) 
  • 6 linguri de ulei 
  • 1 lingura de cacao 
  • 1 lingurita de scortisoara 
  • coaja rasa de lamaie 
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt 
  • sare 
  • faina cat sa iasa un aluat ce curge (cam 3 pahare) 
Mod de lucru:


  • Intr-un bol batem ouale cu zaharul pana devine spuma. Se adauga apoi uleiul in fir subtire. Mixam bine si adaugam laptele.
  • In alt bol vom amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, scortisoara, coaja rasa de lamaie, praful de copt si sarea. Le amestecam si le adaugam la compozitia lichida amestecand bine-bine.









  • Tot amestecul il punem intr-o tava de cozonac unsa in prealabil si dam la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min. Cand este gata, facem proba cu scobitoarea: daca iese curata, checul este copt.






  • l rasturnam pe un gratar de sarma si il vom lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, il taiem felii groase cam de 1 cm.
  • Feliile le vom decupa cu o forma de steluta (sau se poate folosi orice forma). Le lasam la o parte si vom pregati checul alb.








  • Vom folosi aceleasi ingrediente ca la checul cu cacao, fara scortisoara si cacao (deci facem un alt chec). In checul alb am mai adaugat esenta de vanilie si 2 lingurite de mac.





  • In tava in care am copt checul cu cacao, punem jumatate din compozitia de chec alb. Peste compozitie, vom pune stelutele de cacao, in picioare, lipite una de alta, incepand de la un capat pana la celalalt. Stelutele vor ajunge pentru toata tava (doar sant coapte in aceeasi tava!). Peste stelute vom turna restul de compozitie.
  • Dam iarasi la cuptorul incins de dinainte la foc mediu, pentru 35-40 de min. 










  • Cand este gata, il putem glazura cu glazura de zahar pudra.
  • Un excelent chec de Craciun! 







2 comentarii: