01 02 03 18 24 25 26

luni, 26 octombrie 2015

Nusseckchen-prajitura vieneza







O prajitura,bogata si satioasa....minunata alaturi de o cana de ceai sau cafea!Ideea de aici.


Ingrediente pentru blat:(pentru o tava de 25/18 cm)
-150 g faina
-60 g zahar
-60 g unt
-un plic de praf de copt
-un ou
-coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente pentru crema:
-100 g miez de nuca
-100 g fistic nesarat
-100 g stafide
-100 g unt
-100 g zahar
-2 linguri de dulceata de zmeura sau caise
-2 linguri de apa
Ingrediente pentru glazura:
-100 g ciocolata
-6 linguri de smantana lichida






Mod de lucru:
Mai intai se pregateste crema;intr-o cratita se pune apa,untul,zaharul si coaja rasa de lamaie.Se pune cratita pe foc sa se topeasca untul.Cand s-a topit,amestecam si oprim focul.





Adaugam apoi miezul de nuca,fisticul si stafidele,toate taiate marunt,la cutit.Amestecam bine si lasam la o parte.






Pregatim blatul:Intr-un vas,batem oul cu zaharul pana devine o crema.Adaugam apoi untul moale si mixam bine.


Punem apoi faina amestecata cu praful de copt.Vom amesteca cu o spatula,pentru ca va iesi o coca mai tare,nu va curge.



Dupa ce am amestecat bine coca, o punem intr-o tava de 25/18 cm,tapetata cu hartie de copt si nivelam


Peste blat,vom pune dulceata de zmeura,pe care,o vom intinde pe toata suprafata.Peste dulceata,punem amestecul de nuci,stafide si fistic.Nivelam si dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30 min.Sau pana cand,crema de deasupra s-a rumentit frumos.


....si gata scoasa de la cuptor...


Cand prajitura s-a racit,punem deasupra glazura de ciocolata,pe care am pregatit-o astfel:Am topit ciocolata si peste am adaugat smantana incalzita.Am amestecat bine si apoi am turnat-o peste prajitura.











Lasam sa se intareasca glazura si apoi portionam.

...coltul din natura....vedere spre Tampa....




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu