Pagini

vineri, 27 septembrie 2013

Ciuperci de padure la borcan








Zilele astea am fost in padure la ciuperci si ce am gasit(vineciori,rascovi si creasta cocosului)am pus la otet si la saramura.
Ingrediente:
-ciuperci asortate(cam 2 kg)
-un strugure mai mare,alb sau negru,dupa preferinta
-2 masuri de apa + una de otet
-o lingura de sare mare
-4 linguri de zahar
-boabe de mustar
-boabe de piper
 



 



Mod de lucru:
Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul de apa,otet,zahar,bobbele de piper si mustar si sare.Lasam sa dea in clocot,sa se topeasca sarea si zaharul si apoi lasam sa se racoreasca.
Punem ciupercile in borcane,alternand cu boabele de strugure,le punem lejer,nu le vom presa.Cand apa cu otetul s-a racorit,punem peste ciuperci,umpland borcanele.




Capsam cu capace si le vom fierbe la baie de abur 20 de min. de cand apa a inceput sa fiarba.
 



Eu am fiert cate 3 borcane(am avut 5 de toate)vasul fiind mai micut.Am pus un prosop de bucatarie pe fundul vasului,am asezat borcanele,am pus apa calda,cat sa cuprinda borcanele,mai jos cu doua degete de capac.Am acoperit cu un alt prosop de bucatarie si am dat la foc domol,cum ziceam mai sus,20 de min.de cand apa a inceput sa fiarba.
Dupa acest timp.le-am scos din apa si le-am asezat la pat de paturi pana s-au racit.
 



Sant grozave ca si muraturi,alaturi de diferite preparate cu sos,dar si langa o fripturica!
 



.....aici....creasta cocosului,palaria doamnei,rascovi si un  hrib....




...si ce am mai vazut prin padure.....
 







joi, 19 septembrie 2013

Pene cu fasole rosie









Ingrediente pentru 4 persoane:
-500 g paste pene Arnos
-200 g boabe se fasole rosie,din conserva
-200 g costita
-0 lingura de pasta de tomate+2rosii
-100 g parmezan ras
-un ardei iute
-2 catei de usturoi
-1/2 lingurita de busuioc
-1/2 lingurita de rosmarin
-!/2 lingurita de sare
-o ceapa rosie 


Mod de lucru:
Intr-o tigaie anti aderenta,prajim costita.Dupa ce se prajeste bine,o scoatem si o lasam la o parte.


In grasimea ramasa,punem usturoiul si ardeiul taiate feliute.


Prajim usor si adaugam pasta de tomate si rosiile taiate cubulete mici.






Lasam sa fiarba cateva minute,pentru a se inmuia rosiile si a se forma sosul,dupa care adaugam boabele de fasole.


Amestecam de cateva ori si adaugam pastele pene,fierte in prealabil,dupa instructiunile de pe ambalaj.
Amestecam usor pentru ca pastele sa treaca prin sos si adaugam sarea(daca mai este nevoie),busuiocul si rosmarinul.Amestecam.


Cat amestecam pastele cu sosul,intr-o alta tigaie incinsa,punem ceapa rosie taiata rondele sa se coaca(nu punem ulei nici un pic in tigaie) .





Cand totul este gata,servim pastele:Imtr-o farfurie adanca punem o portie de paste cu sos de rosii si fasole ,presaram deasupra costita prajita,ceapa coapta si parmezanul ras.
Este un preparat satios si delicios!


luni, 16 septembrie 2013

Rulada din omleta cu struguri si branza




Un mic dejun delicios...mai altfel....
Ingrediente:
-3 oua
-100 g crema de branza
-30 boabe de struguri(mai mult sau mai putin)
-sare si piper


Mod de lucru:
Intr-o tigaie anti aderenta,facem omleta din cele 3 oua,sare si piper dupa gust si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit,ungem omleta cu crema de branza.


Peste crema de branza,punem boabele de struguri.

 Transferam usor totul pe o folie alimentara si rulam usor,ca la salamul de biscuiti,fara a prinde folia in interior.
Stringem bine si dam la frigider pentru cel putin o ora.


Dupa ce rulada a stat la frigider,cu un cutit foarte bine ascutit,o taiem felii.
Va asigur....este absolut delicioasa,nu mai ai nevoie de legume langa omleta,boabele de struguri se potrivesc de minune!


Ciupercute ce au crescut intre lemnele de la scarile mele.....


vineri, 13 septembrie 2013

Conserva de peste






Ingrediente:
-2 kg peste marunt(eu am avut carasei)
-4 cepe mari
-2 linguri de piper boabe
-o lingura rasa de sare mare
-6-7 frunze de dafin
-100 ml otet
-200 ml ulei
-apa


Mod de lucru:
Mai intai vom curata si spala pestele.Ceapa,curatata si spalata o vom taia pestisori.Intr-un vas vom pune un rand de ceapa.


Peste,vom pune un rand de peste,sare,boabe de piper si 3-4 frunze de dafin.


Apoi vom pune iarasi un rand de ceapa,peste,boabe de piper,sare si dafin,tot asa pana terminam tot ce avem.



Cand am terminat de asezat tot in vas,punem uleiul,otetul si vom completa cu apa,cat sa cuprinda toata compozitia.Punem la cuptor,la foc mic,sau pe ochiul de aragaz,tot asa la foc mic.Fierbem ca pe piftie,pana cand lichidul a scazut aproape de tot si oasele pestelui s-au inmuiat.
Eu am fiert intr-un aragaz lenes(slow cooker)8 ore.


 













Cand este gata,punem pestele in borcane,usor ca se sfarma,capsam si punem la baie de abur,20 min. de cand a inceput apa sa fiarba.Cand timpul s-a scurs,oprim focul,acoperim borcanele cu un prosop si lasam asa pana a doua zi,cand vom mai fierbe inca o data,20 min.Apoi vom pune la camara.
Iese la fel ca si conserva din comert.


miercuri, 11 septembrie 2013

Paste cu legume












Ingrediente:
-200 g paste
-50 g ceapa
-50 g dovlecel
-50 g morcov
-50 gr vanata
-un ardei iute
-2 catei de usturoi
-2 rosii mari
-sare si piper dupa gust







Mod de lucru:
Intr-o tigaie,punem cam 50 ml ulei la incins.Cand s-a incins,pinem usturoiul,taiat felii si ardeiul iute.Calim doua minute.





Adaugam ceapa taiata pestisori.Lasam pana se inmoaie,apoi adaugam morcovul,taiat bastonase subtiri.









Lasam sa se caleasca doua minute,apoi adaugam dovlecelul si vanata,pe care le-am taiat tot bastonase.









Lasam iarasi un minut sa se caleasca si adaugam rosiile taiate cubulete.





Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba sa se faca sosul.





Cand sosul s-a format,punem pastele,fierte in apa cu sare dupa instructiunile de pe punga.





Amestecam usor,ca sa treaca toate pastele prin sos si se poate servi ca atare(eu am facut pentru post,fiind miercuri)sau se poate adauga parmezan.In ambele variante sant excelente!





.....coltisorul din natura......adaica balconul meu.....