Pagini

joi, 29 august 2013

Gustare cu ardei copti







Ingrediente pentru biscuiti:
-250 g faina
-120 g unt rece
-un galbenus
-1/2 lingurita de praf de ardei iute
-un varf de lingurita de sare
-apa rece



Mod de lucru:
Intr-un bol punem faina,sarea,praful de ardei iute si untul rece.


Cu o furculita amestecam totul pana obtinem un aluat nisipos(nu vom amesteca cu mana,deorece,de la caldura mainii,untul se va topi)


Adaugam apoi galbenusul de ou,amestecam si vom adauga cate un pic de apa rece pana cand,aluatul se leaga.


Il punem pe masa de lucru,framantam doar de cateva ori si apoi il invelim in folie alimentara si vom pune la frigider pentru o ora.


Dupa timpul de repaus,vom intinde aluatul pe masa de lucru,intr-o foaie groasa cam de 5 mm.Cu o forma rotunda,cu un diametru de 7-8 cm,vom decupa aluatul.


Rondelele rezultate le vom pune intr-o tava usor infainata(fara a mai unge cu unt) si le vom intepa cu furculita(ca la aluatul de tarta,eu am uitat sa fac) si le vom da la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20 de min.

Eu am uitat sa le intep si s-au umflat!Asa ca sa nu uitati!
Cand sant gata,le lasam la racit si vom prepara ardeii.


Pentru ce vom pune pe biscuiti,vom avea nevoie de:
-4 ardei grasi sau kapia rosii(am zis ca o sa-mi ajunga,ce am pozat,dar a trebuit sa mai coc!)
-4 ardei grasi galbeni
-2 catei de usturoi
-sare,ulei si otet


Se coc ardeii(toata operatiunea cu ardeii,o vom face cu o zi inainte,pentru a avea timp sa stea in marinata de otet si ulei)


Dupa ce i-am copt,ii vom pune intr-un vas si ii vom acoperi,pentru a se aburi,ca sa-i putem curata mai usor.


 Dupa ce i-am curatat,ii vom taia fasii,nu prea late,ii punem intr-un vas,punem peste,usturoiul pisat,sare,otet si ulei.Amestecam usor si lasam la frigider,cum am mai spus,pana a doua zi.


A doua zi,ardei,ii vom pune intr-o strecuratoare si ii vom lasa sa se scurga de zeama.

Dupa ce s-au scurs,luam un biscuite si vom aseza pe el,fasiile de ardei,alternand culorile,in cercuri concentrice.



Cand ii terminam,presaram cu sare si avem o gustare delicioasa!
Mi-au placut tare mult biscuitii,au un aluat ,fraget,crocant si usor picant!Ideea o am de la BERNARD.




....colectia mea de ardei iuti.....










marți, 13 august 2013

Fursecuri glazurate cu ciocolata si goji





A fost o idee asa.....pur si simplu....as fi rontait ceva si nu stiam ce....am zis sa fac niste fursecuri,nu m-am gandit sa le postez,de aceea partea cu ingredientele am omis-o,numai ca pe parcurs,am zis,totusi sa o pun si pe blog....incepand de la framantare....

Ingrediente:

-3 linguri cu varf de untura ne topita
-un ou
-150 ml iaurt
-o lingura de otet
-un varf de lingurita de sare
-o lingura de zahar
-faina cat sa iasa un aluat vartos

Pentru umplere:
-visine fara samburi
-nuci din dulceata

Pentru glazura:

-200 g ciocolata
-4 linguri de ulei
-goji deshidratate

Pentru

Mod de lucru:

Intr-un bol punem untura ne topita ,oul,otetul,iaurtul,sarea si zaharul.Amestecam bine si apoi adaugam cate un pic de faina pana ne iese un aluat tare.


Aluatul rezultat,il vom pune la frigider pentru 1-2 ore.


Dupa ce aluatul a stat la rece,il punem pe masa de lucru si il vom imparti in bilute cam de aceeasi marime(eu le-am si cantarit,28-30 g fiecare)


Luam cate o biluta de aluat,facem o adancitura si in mijloc vom pune cate 2-3 visine fara samburi(eu am folosit si nuci din dulceata).Adunam usor aluatul pana acoperim fructul.


Le asezam in tava doar usor infainata,cu partea ce am incheeat aluatul,in jos.Le dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam20-30 de min.Cand s-au rumenit usor pe margini,sunt gata.



Pentru glazura:

Ciocolata si uleiul ,punem la topit pe baie de abur.(Cand topiti ciocolata,trebuie avuta mare grija sa nu ajunga nici o picatura de apa in ea,pentru ca ciocolata se va branzi)


Cand ciocolata a devenit fluida,o luam la o parte.


Fiecare fursec,il vom scufunda in ciocolata,cu partea de deasupra.


Le vom aseza apoi,pe un gratar sau pe un platou si peste ciocolata vom presara goji deshidratat.



Sant niste fursecuri foarte,foarte  fragede.....iar cu fructele astea,goji,le aveam in casa si me-am zis sa le folosesc...sant foarte bune!


...si nelipsita floare,tot de pe al meu balcon.......


vineri, 9 august 2013

Strudele






Ingrediente:
-aluat pentru strudel ce l-am prezentat aici
-mere date pe razatoare si amestecate cu zahar si scortisoara
-branza cremoasa de vaci si coaja rasa de lamaie
-visine fara samburi si felii de piersica.


Mod de lucru:
Pentru umplutura de mere am folosit 4 mere,le-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari,le-am stors de zeama,am pus 2 linguri de zahar si le-am calit 2 min.Dupa ce am oprit focul,am adaugat 2 lingurite de scortisoara.
Pe masa de lucru,am presarat faina.Aluatul ce l-am avut l-am impartit in doua.Prima parte,am intins-o intr-o foaie groasa cam de jumatate de cm.Am impartit-o in patrate aproximativ egale,taind-o cu un cutit.
Pe fiecare patrat am pus cam o lingura din merele rase.


Pe cealalta jumatate de aluat,tot asa am intins-o intr-o foaie si am impartit-o in patrate pe care am adaugat cate o lingura de branza de vaci amestecata cu coaja rasa de lamaie si o lingura de zahar.Peste crema de branza am pus visine si felii de piersica.


Dupa ce am impartit umplutura,am rulat fiecare patrat si l-am asezat cu imbinarea dedesupt iar deasupra ruloului am facut cate doua taieturi cu un cutit bine ascutit.Am uns cu ou batut,cu grija sa nu dau pe marginele taiate(ca sa poata creste aluatul) si le-am pus intr-o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu faina.Am dat la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20 de min....pana s-au rumenit .

 Cand au fost gata,le-am pudrat cu zahar.Sant delicioase,atat calde cat si reci!




Si floarea mea...nu stiam cum se numeste,dar Google mi-a spus ca se cheama OXALIS!


....Si ultimile fragute....


miercuri, 7 august 2013

Aluat pentru strudele





Ingrediente pentru aluat:

-350 g(mai mult sau mai putin)faina alba
-300 g smantana
-un ou
- o jumatate de lingurita de sare

Ingrediente pentru crema:

-250 g margarina sau unt
-100 g faina



Intr-un bol punem smantana,oul si amestecam.



Peste, vom pune faina si sarea.Amestecam pana ne iese un aluat vartos.
 

Punem pe masa de lucru si framantam cateva minute.Il lasam la o parte si vom pregati crema.


Intr-un vas punem margarina sau untul la temperatura camere si faina.Framantam pana cand se amesteca bine.


Apoi impartim crema in trei.


Pe masa de lucru vom intinde primul aluat,intr-o foaie,groasa cam de 5 mm.


Peste foaia de aluat,vom intinde,prima parte din crema de margarina cu faina.


Incepem sa impachetam aluatul,aducand latura de la perete,pana la jumatatea foii.

Apoi vom supra pune cu jumatatea foii de la margine.


Acum,partea din stanga,o vom plia pana la jumatatea aluatului.


Iar partea din dreapta o vom supra pune peste cea din stanga.


Punem apoi aluatul pe o farfurie,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 20 de min.Vom proceda asa de 3 ori,numai ca atunci cand vom tura a doua oara,vom face plierea,invers de cum am procedat prima data.


Sper sa ma fi facut inteleasa!Este un aluat,ce se desface in foite,bun la strudel,placinte cu fructe sau branza.
Il putem face de pe o zi pe alta,pastrandu-l la frigider.

....floarea de cactus,ce me-a inflorit zilele astea.....